paranormaal
Op deze website:


POPULAIR:


CURSUS TIP:

Reiki-1+Reiki-2 combi cursus
Leer Reiki-1 en 2 in één
weekend onder leiding van een
inspirerende Reiki Master
met 25 jaar ervaring


lees ->hier<- meer over deze Reiki cursus...


CURSUS TIP:
lenormand
Cursus Lenormand Kaartleggen

Meer interessante spirituele cursussen >>HIER!<<Ben jij een linker- of rechterhersenhelft denker?

Zoals bekend, bestaan je hersenen uit twee helften, met elk een verschillende functie. In onze denkprocessen helpt de linker hersenhelft ons met de logische en pragmatische zaken (de verstandelijke dingen). De rechterhersenhelft zorgt meer voor de creativiteit en het gevoel. Hoewel iedereen natuurlijk beide hersenhelften heeft, zie je toch dat de meeste mensen een voorkeur voor één van beide hebben.

De kenmerken van een rechterhersenhelft denker zijn onder andere:

 • Creatief denken
 • het liefst bezig zijn met nieuwe ideeen
 • voorkeur voor filosofische beschouwingen


 • De kenmerken van van een linkerhersenhelft denker zijn bijvoorbeeld:
 • logisch denken
 • het analyseren van ideeen
 • voorkeur voor pragmatische zaken


 • Op het onderstaande plaatje zie je een meisje, dat op één been ronddraait. De vraag is nu: welke kant zie jij haar op draaien, linksom (tegen de wijzers van de klok in) of rechtsom (met de wijzers van de klok mee). Onder het plaatje kun je meer lezen over de uitslag van de test.

  NB Als je het meisje helemaal niet ziet bewegen, dan kun je ->hier<- klikken om te lezen hoe je dat kunt oplossen.  Uitslag

  Nee het is echt geen grap. Niet iedereen ziet het meisje op dezelfde manier draaien! En nee, het is niet de computer die iets verandert. En nee, het is geen filmpje. Als je het meisje rechtsom (met de wijzers van de klok mee) ziet draaien, dan ben je (volgens de makers van deze test) een rechter hersenhelft denker.
  Als je het meisje linksom (tegen de wijzers van de klok in) ziet draaien, dan ben je (volgens de makers van deze test) een linker hersenhelft denker.


  Een kleine groep mensen kan beide zien; zij kunnen het meisje zowel linksom als rechtsom zien draaien. Deze mensen zouden geen dominante hersenhelft hebben en zouden in staat moeten zijn om beide hersenhelften te gebruiken.
  Deze test is ontwikkeld op de Amerikaanse Yale Universiteit tijdens een vijf jaar durend onderzoek naar de hersenfunctie van mensen.